top of page
IMG_8326.heic

Cacao Reis

Een eeuwenoud ritueel

Een Cacao Ceremonie is een eeuwenoud ritueel, afkomstig uit Latijns Amerika. Ze verbinden met het goddelijke. Cacao wordt door de oude Maya’s en Azteken al duizenden jaren gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden voor innerlijk ontwaken en creatieve begeleiding. Zo gebruiken zij pure cacao om verbinding te maken met het hart, liefdevolle energie te voelen en contact te maken met je intuïtie en innerlijke wijsheid. Inheemse culturen gebruikten cacao in de vorm van heilige drank bij ceremonies, maar ook bij ontmoetingen tussen stammen en om te serveren aan koningen.

 

Wat je kunt ervaren tijdens een Cacao reis?

De cacaoplant werd door de eeuwenoude Maya’s en Azteken beschouwd als een ‘heilige boom’ en als ‘Food of the Gods’. Kakaw, zoals het ook wel geschreven wordt, is een vrouwelijke spirit – girl power baby – met een krachtige wijze en zachte energie, die je op een hele subtiele en liefdevolle manier in staat stelt waar te nemen wat er zich in je hart afspeelt. Dus als je op zoek bent naar meer verbinding met je intuïtie, onderbewustzijn en innerlijke kracht, dan nodigen wij je uit om bij ons een cacao reis bij te wonen. De cacao helpt daarnaast ook om je hoofd tot rust te brengen en je creativiteit een boost te geven.

Goed voor lichaam en geest.

Buiten het feit dat cacao goed is voor de geest is het daarnaast ook nog eens goed voor je lichaam. In cacao zit de stof tryptofaan die ervoor zorgt dat je serotoninegehalte een boost krijgt. Hierdoor kun je je blijer en gelukkiger voelen. Behalve dit gelukzalige gevoel heeft rauwe cacao ook fysieke voordelen. Rauwe cacao bevat namelijk veel antioxidanten en mineralen zoals ijzer, zink, chroom en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je lichaam gezond blijft en de antioxidanten geven je immuunsysteem een boost.

Tijdens de reis maken wij gebruik van ceremoniële rauwe cacao afkomstig van de bonen uit de Dominicaanse Republiek. Vergeleken met de gewone cacao uit Afrika zit in deze boon veel minder cafeïne. Het Cacao ritueel kan plaatsvinden tijdens onze retreats op onze prachtige krachtplek in de natuur in Rijsbergen. Ook de cacao reis vindt hier plaats. Onder onze gebedskoepel nemen we je mee in een sessie van 2,5 uur met meditatie, zang, mantra’s, krachtige rituelen en verbinding.

 

Sessie: 13.30u-16.30u

Prijs: € 75,-
Klik
hier voor de data 2024

De sessies zijn ook privé te boeken.

bottom of page